Isolatie Hove

De isolatie van je huis of bedrijf is niet alleen verstandig in verband met het verbruik van fossiele brandstoffen, het levert je eveneens honderden euro’s per jaar op, door de besparing in de stookkosten. Voor de isolatie van woningen bestaan er verschillende oplossingen, waaronder een gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Welke van deze isolatiewerken het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw budget en wensen. Wil je meer weten over prijzen en mogelijkheden? Vul dan onze offertepagina in, en wij sturen je snel enkele vrijblijvende offertes toe van experts uit Hove. Kies hieruit zelf de isolatiewerken expert die bij je wensen aansluit.
Isolatiepremie 2020

Voor de isolatiewerken veranderen de isolatiepremie’s jaarlijks. In 2020 zijn er vanuit de overheid diverse premies beschikbaar gesteld. Op het gebied van buitenmuurisolatie, dak- en zolderisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie kun je isolatiepremie aanvragen bij de netbeheerder. Indien je isolatie zelf plaatst ontvangt je een lagere vergoeding dan wanneer je een aannemer de isolatie laat plaatsen. Een isolatiespecialist is exact op de hoogte van de premies. Neem gerust contact op indien je hier vragen over hebt. Wij adviseren je om offertes te vergelijken.Rendement van isoleren

Wie kiest voor het toepassen van één van de isolatiewerken bij een woning of bedrijfspand in Hove zal wellicht een keuze willen maken op basis van het rendement. Het rendement wordt berekend op basis van een aantal factoren, waaronder de gemiddelde gasredcutie, de investering en de besparing per jaar uitgedrukt in een terugverdientijd. Kijken we naar alle soorten isolatie, dan blijkt dat een gevelisolatie het hoogste rendement biedt wanneer je kijkt naar de lange termijn. De dakisolatie en spouwmuurisolatie zorgen op korte termijn echter voor de meeste inkomsten. Laat je de vloer isoleren? Dan biedt dit vele voordelen, maar het rendement is hierbij relatief laag.

Isolatiematerialen

Het uitvoeren van de isolatiewerken kan met behulp van een groot aantal materialen. De experts uit ons netwerk in Hove verdelen deze materialen in kunstmatige en natuurlijke producten. Bij kunstmatige materialen kun je denken aan glaswol, PUR en EPS parels. Deze isolatiematerialen bieden vele voordelen, maar vormen over het algemeen geen duurzame keuze. Natuurlijke isolatiematerialen vind je zo in de natuur, en vereisen daarom minder bewerkingstijd. Denk hierbij aan schapenwol voor een dakisolatie, of schelpen voor de isolatie van de kruipkelder. Het nadeel van natuurlijke isolatiematerialen is dat deze een net iets hogere prijs hebben. Vraag een expert desgewenst naar het beste isolatiemateriaal voor jou.Spouwmuurisolatie Hove

Spouwmuurisolatie Hove

Wanneer je maar een beperkt budget hebt, maar wel graag de isolatiewaarde van je huis wil verbeteren, dan is de spouwmuurisolatie de beste keuze. Een spouwmuurisolatie biedt een direct resultaat, al zal het over de jaren heen relatief gezien het minste voordeel opleveren. Het isoleren van de spouwmuur kan met behulp van een aantal materialen, waaronder EPS parels en glaswol. Voordat je kunt kiezen voor een spouwmuurisolatie is het noodzakelijk om te controleren of er wel een spouwmuur zit, en of deze niet al van isolatie is voorzien. Controleer de opties voor een spouwmuurisolatie door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten.

Na-isoleren spouwmuur

De meeste van onze klanten uit Hove kiezen ervoor om de spouwmuur te na-isoleren. Dit betekent dat de experts uit ons netwerk de bestaande spouwmuur van een isolatielaag voorzien. Binnen de isolatiewerken geldt het na-isoleren van een spouw als één van de meest snelle klussen. In een paar uur geniet u alweer van het verbeterde resultaat. Voor de na-isolatie boren de specialisten enkele gaatjes in de gevel, maar je zal na de klus niets meer van de werkzaamheden bij de muur terug zien.

Prijzen

De prijs voor een spouwmuurisolatie is met name afhankelijk van de dikte van de spouw. Hoe groter de afstand tussen de muren, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Een tweede invloedsfactor is het isolatiemateriaal waar u voor kiest. Over het algemeen geldt dat je rekening moet houden met prijzen tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter. Dit betekent gemiddelde prijzen van €1000,- voor de gehele spouwmuurisolatie. Na ongeveer 4 jaar zul je de investering in de isolatie weer terugverdiend hebben.Vraag vrijblijvend offertes aan

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in de branche. Maak kennis met ons netwerk.

Vrijblijvend offertes aanvragenvloerisolatie Hove
Een andere vorm van woningisolatie die relatief weinig kost is de vloerisolatie. Het isoleren van de vloer neemt echter wel heel wat tijd in beslag. Een isolatiewerken expert uit Hove zal daarom altijd adviseren om te kiezen voor een vloerisolatie op het moment dat je woning gebouwd wordt. Wil je bji een bestaand pand de vloer laten isoleren? Kijk dan eerst eens naar alternatieve oplossingen, zoals de isolatie van de kruipkelder, of een plafondisolatie. Groot voordeel van een vloerisolatie is dat het niet alleen de isolatiewaarde verbetert, maar ook de geluidsisolatie. Eventueel is het een optie een vloerisolatie met een vloerverwarming te combineren.

Kruipkelder isoleren

Het isoleren van de kruipkelder is een goed alternatief voor een vloerisolatie. Een isolatie van de kruipkelder biedt vergelijkbare voordelen, en voorkomt een grote verbouwing. Eventueel is het een optie om zelf de isolatiewerkzaamheden uit te voeren. Hiermeer voorkom je hoge kosten. De isolatie van de kruipruimte is alleen zelf af te handelen wanneer deze hoger dan 50 centimeter is. In andere gevallen is de hulp van een isolatiewerken professional noodzakelijk. Onder meer schelpen, zand en thermoskussens vormen goede opties als isolatiemateriaal.

Prijzen

De prijs voor een vloerisolatie hangt af van het soort isolatiemateriaal dat u kiest, en de mate waarin het nodig is om de vloer open te breken en weer te dichten. Dit betekent dat de prijs van je vloerisolatie kan variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Wil je precies weten wat de kosten worden? Vraag dan enkele vrijblijvende offertes aan via onze offertepagina. Het is dan aan jou om de isolatiewerken specialist te kiezen die bij jouw wensen aansluit.Gevelisolatie Hove

Gevelisolatie Hove

Een derde vorm van woningisolatie is de gevelisolatie. Het grote voordeel van een gevelisolatie is de hoge mate van warmtebehoud. Daarnaast zorgt de gevelisolatie voor extra voordelen zoals een betere geluidsisolatie en een verlaging van de kans op vochtproblemen. De isolatie van de gevel is zowel aan de binnen- als buitenzijde mogelijk, en bestaat er een keur aan isolatiematerialen. Voor welk materiaal je echter ook kiest, een gevelisolatie zal hoge prijzen met zich meebrengen. Op de lange termijn verdien je deze investering gemakkelijk terug dankzij de besparing op de energiefactuur. Wil je meer weten over de opties? Wij helpen je graag verder.

Binnen- of buitenzijde isoleren

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hove de vraag of zij de buiten- of binnenkant van de gevel van isolatie moeten voorzien. Het antwoord hierop hangt af van de eisen die men stelt aan de gevelisolatie. Zo zijn de prijzen van invloed, maar ook de ruimte rondom het huis en de eisen aan de aanblik van het pand. Wij raden over het algemeen een isolatie aan de buitenkant aan, omdat dit de meeste voordelen met zich meebrengt, waaronder een verbeterde aanblik van het pand.

Prijzen

De prijs voor het toepassen van een gevelisolatie wordt bepaald door een aantal zaken. De belangrijkste invloedsfactor is het soort isolatie waar je voor kiest: het isoleren van de buitenkant van de gevel kost nu eenmaal significant meer dan de isolatie van de binnenkant. Beide technieken kosten respectievelijk €14.000,- en €10.000,-. Door het aanvragen van een isolatiepremie zijn deze installatiekosten nog wel enigszins terug te brengen. Door de besparing op de energiefactuur zul je de investering in 10 jaar terugverdienen, en hierna eigenlijk geld overhouden.43

Deelnemende bedrijven


1136

Aanvragen behandeld


805

Uitgevoerde opdrachten


15

Jaar ervaring


Dakisolatie Hove

Dakisolatie Hove

Een vierde vorm van woningisolatie is de dakisolatie. Het isoleren van een dak kan zowel aan de binnenkant als buitenkant, het is afhankelijk van de eisen die je hebt en de mate van zelfstandigheid tijdens het klussen, voor welke soort je het beste kunt kiezen. Wil je zelf het isolatiemateriaal aanbrengen? Kies dan voor een dakisolatie aan de binnenzijde. Onder meer glaswol en isolatieplaten van hardschuim vormen hiervoor geschikte materialen. Zorg er wel voor dat je een goede vochtwerende laag aanbrengt. Kies je voor een dakisolatie aan de buitenzijde? Dan is het verstandig hiervoor de hulp van een isolatiewerken professional uit Hove in te roepen.

Plat dak isoleren

Naast hellende daken is het tevens een optie om platte daken van isolatie te voorzien. Een dakisolatie voor het plat dak is op drie manieren mogelijk: aan de onderkant van de dakconstructie, aan de bovenkant van de dakconstructie, onder de dakbedekking, en aan de bovenkant over de dakbedekking. Deze laatste techniek is met name geschikt voor mensen die een dakterras op het plat dak willen maken. De goedkoopste oplossing is de dakisolatie onder de dakconstructie. Dit geeft echter ook het grootste risico op vochtproblemen.

Prijzen

De prijzen voor het isoleren van daken hangen af van verschillende factoren. Zo is het materiaal dat je kiest van invloed, maar ook de afmeting van het dak en de techniek die je hiervoor gebruikt. Ga je zelf aan de slag met het werk? Dan zul je honderden euro’s goedkoper uit zijn, maar moet je ook heel wat tijd en moeite inzetten. Ben je niet heel handig? Dan is het verstandiger de vakmannen uit Hove hun werk te laten doen.Geluidsisolatie

Geluidsisolatie Hove

Een laatste variant van isolatie heeft minder te maken met het beperken van het warmteverlies, maar alles met het verminderen van geluidsoverlast. Het aanbrengen van geluidsisolatie kan gericht zjin op twee componenten: het verminderen van de overlast van buitenaf, zoals pratende mensen of vliegtuigen die overvliegen. Of het verkleinen van de overlast van binnenuit, zoals gehorige vloeren op de bovenverdieping. Beide varianten kunnen de isolatiewerken experts uit ons netwerk goed oplossen, met behulp van een isolatietechniek. Wel moet je er rekening mee houden dat het waarschijnlijk een paar dagen tot enkele weken kost voordat de hele geluidsisolatie klus is afgerond.

Plafond, vloer en muren

Voor het oplossen van geluidsoverlast is het mogelijk om de muren, het plafond of de vloer te isoleren. Voor het verbeteren van de geluidsisolatie van buitenaf, raden wij altijd de isolatie van de muren aan. Een gevelisolatie of muurisolatie vormen beide goede oplossingen. Voor het verbeteren van de geluidsisolatie binnenshuis is de isolering van de vloer de beste keuze. Als dat geen optie is, dan is het creëren van een verlaagd plafond met een isolatielaag een goed alternatief. Dit vereist wel meer verbouwtijd.

Prijzen

Het aanbrengen van de geluidsisolatie hoeft niet veel te kosten, mits je de klus zelf uitvoert. Wil je toch graag de hulp van een erkend isolatiewerken specialist uit Hove? Dan moet je rekening houden met prijzen rond de €6000,- voor het aanbrengen van een verlaagd plafond, €1500,- voor de isolatie van de vloer, en €3750,- voor het plaatsen van een voorzetwand. Hierbij geldt dat de prijsindicatie nog kan veranderen door de bereikbaarheid van een woononderdeel en de staat van de vloer.


Besparen door offertes vergelijken

Wil je weten wat de opties worden voor het aanbrengen van een spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie bij jou thuis? Heb je een vraag voor de prijs voor een uiteindelijke isolering van de gevel of het dak? Of ben je benieuwd naar het effect van de isolering van de spouwmuur? Dan zit je bij ons goed. Via de offertepagina vraag je eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan van professionals uit Hove. Het is aan jou om deze offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de vakman die het beste bij jouw wensen aansluit.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 629 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes92%

  • Prijzen89%

  • Snelheid84%

  • Algemene beoordeling89%