Isolatie Kampenhout

Voor de isolatie van een woning of bedrijfspand bestaan er heel wat mogelijkheden. Zo is het een optie om een isolatiewerken specialist in te schakelen voor een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie. Het is afhankelijk van jouw wensen voor de isolatiewaarde en het budget dat je ter beschikking hebt, welke vorm van isolatie het meest geschikt is. Wil je weten wat de opties worden voor de isolatiewerken bij jou thuis, of heb je een vraag over de prijzen of een isolatiepremie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Via ons vergelijk je vrijblijvend offertes van verschillende erkende experts uit Kampenhout.




Isolatiepremie 2020

Voor de isolatiewerken veranderen de isolatiepremie’s jaarlijks. In 2020 zijn er vanuit de overheid diverse premies beschikbaar gesteld. Op het gebied van buitenmuurisolatie, dak- en zolderisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie kun je isolatiepremie aanvragen bij de netbeheerder. Indien je isolatie zelf plaatst ontvangt je een lagere vergoeding dan wanneer je een aannemer de isolatie laat plaatsen. Een isolatiespecialist is exact op de hoogte van de premies. Neem gerust contact op indien je hier vragen over hebt. Wij adviseren je om offertes te vergelijken.



Rendement van isoleren

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Kampenhout de vraag wat het toepassen van de isolatiewerken nou precies voor effect heeft. Het zogeheten rendement van isolatie hangt af van een aanatl factoren: de gemiddelde gasreductie, de investering en de terugverdientijd. Daarnaast is tevens het te isoleren oppervlak van invloed en het gekozen isolatiemateriaal op het rendement van invloed. Over het algemeen kan je er van uit gaan dat de besparing voor een dakisolatie en spouwmuurisolatie jaarlijks op ongeveer €240,- uitkomen, terwijl een vloerisolatie jaarlijks zo’n €145,- oplevert. Een gevelisolatie biedt het beste rendement. Op de lange termijn verdien je hier zelfs geld mee terug. Ben je er al uit waar je voorkeur naar uit gaat? Onderstaand meer info over o.a. spouwmuurisolatie.

Isolatiematerialen

De isolatiematerialen die de experts uit ons netwerk gebruiken voor de isolatiewerken zijn in twee categorieën te verdelen: natuurlijk en kunstmatige isolatiematerialen. Een natuurlijk isolatiemateriaal dat zij vaak toepassen voor een dakisolatie is bijvoorbeeld schapenwol. Dit product kent diverse voordelen, waaronder een goede brandwering en geurneutralisering. Voor een gevelisolatie en vloerisolatie kiest men vaker voor kunstmatige isolatiematerialen zoals glaswol en vloeibaar PUR. De isolatiematerialen die u voor de isolatiewerken kunt kiezen hebben allen hun eigen isolatiewaarde, en voor- en nadelen. Zo bieden sommige producten een extra geluidsisolatie, en zijn andere juist meer vocht- dan geluidswerend. De keuze voor het beste isolatiemateriaal ligt volledig bij jou.



Spouwmuurisolatie Kampenhout

Spouwmuurisolatie Kampenhout

De eerste soort isolatie waar wij jou graag meer over willen vertellen is de spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur is een klus die over het algemeen de minste kosten met zich meebrengt, en binnen een dag is uit te voeren. Dit betekent dat je direct zult genieten van een verbeterde isolatie waarde, en een verlaging van de energiekosten. Een spouwmuurisolatie is alleen mogelijk als jouw woning een spouwmuur heeft. Dit meet je door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te nemen, bijvoorbeeld bij een deur. Zodra deze afstand groter dan 24cm is, is er sprake van een spouwmuur.

Na-isoleren spouwmuur

Het na-isoleren van de spouwmuur is een klus die enige handigheid vereist, wat betekent dat je dit het beste kan overlaten aan erkende isolatiewerken experts uit Kampenhout. Een specialist uit ons netwerk zal eerst gaatjes in de gevel boren, en via deze boorgaten het isolatiemateriaal naar binnen spuiten. Vervolgens dicht hij de boorgaatjes weer, zodat er niets te zien is van de spouwmuurisolatie. Het uitharden van het materiaal kost een dag. Kies voor een isolatie met glaswol of EPS parels voor het beste resultaat.

Prijzen

De prijs voor het aanbrengen van een spouwmuurisolatie hangt af van de dikte van de spouwmuur en de afmeting van het geheel. Daarnaast is ook de staat van de spouw, en de bereikbaarheid van het huis van invloed op de uiteindelijke prijs. Gemiddeld gaan wij echter uit van prijzen rond de €15,- tot €20,- per vierkante meter met glaswol, en van €20,- tot €25,- voor EPS parels. De isolatiepremie voor een spouwmuurisolatie in Kampenhout ligt rond de €6,- per vierkante meter.



Vraag vrijblijvend offertes aan

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in de branche. Maak kennis met ons netwerk.

Vrijblijvend offertes aanvragen



vloerisolatie Kampenhout

Vloerisolatie Kampenhout

Na de isolatie van de spouwmuur is een vloerisolatie de meest goedkope oplossing.. Een vloerisolatie vraagt echter een veel grotere verbouwing. Het is daarom aan te raden om direct bij de nieuwbouw van het pand te kiezen voor een vloerisolatie. Wil je een vloerverwarming combineren met een vloerisolatie? Dan adviseren de experts uit ons netwerk te kijken naar de opties voor een bodemisolatie in plaats van een vloerisolatie. De combinatie van vloerverwarming en bodemisolatie levert sowieso een groot voordeel op, onder meer op het gebied van de luchtvochtigheid in huis. Voor het isoleren van de vloer heb je de hulp van een isolatiewerken expert nodig.

Kruipkelder isoleren

Zoals gezegd is het isoleren van de bodem of kruipkelder een verstandig alternatief voor een vloerisolatie. De isolatie van een kruipkelder vereist minder tijd, minder materiaal en een kleinere verbouwing. Onder meer thermoskussens en schelpen zijn geschikt voor de isolatie van de kruipruimte. Wil je zelf de kruipruimte isoleren? Dat is alleen een optie als deze hoger dan 50 centimeter is. Pas dan heb je voldoende ruimte om alle materiaal goed aan te brengen. Zorg bovendien voor voldoende licht tijdens het isoleren.

Prijzen

Het isoleren van kruipruimtes is vrij goedkoop, zeker wanneer je ervoor kiest om dit eigenhandig te doen. Met behulp van een boorhamer, isolatiepluggen en een montagekit isoleer je de kelder al voor ongeveer 10 euro per m2. Laat je een isolatiespecialist uit Kampenhout het werk afhandelen? Dan liggen de prijzen iets hoger. Een vloerisolatie brengt bovendien nog hogere kosten met zich mee, denk hierbij aan een gemiddelde van €30,- per vierkante meter. De exacte prijs voor een vloerisolatie hangt af van de mate van verbouwing.



Gevelisolatie Kampenhout

Gevelisolatie Kampenhout

Naast een vloerisolatie en spouwmuurisolatie, is het tevens mogelijk om de gevel te isoleren. Een gevelisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder een verbeterde geluidsisolatie en een betere aanblik van de woning. Doordat een gevelisolatie veel tijd en moeite kost, liggen de prijzen ook relatief hoog. Het is bovendien noodzakelijk om een isolatiewerken expert uit Kampenhout in te schakelen voor het isoleren van de gevel. De isolatiewerken professionals die zich bij ons hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring in het vakgebied, en zorgen ervoor dat uw gevel snel en vakkundig van isolatie voorzien wordt. Dit kan met glaswol, steenwol en isolatieplaten.

Binnen- of buitenzijde isoleren

Een gevelisolatie is op twee manieren mogelijk: door een isolatie aan de binnenzijde, en een isolatie aan de buitenzijde. Welke variant het beste bij je past, is afhankelijk van uw budget, en de eisen die je stelt aan de aanblik van het pand. Een gevelisolatie aan de binnenkant kost minder, maar zal ook een deel van de woonruimte opslokken. Het isoleren van de buitenkant van de gevel vraagt een grotere investering, maar levert op de lange termijn het grootste voordeel op.

Prijzen

De prijzen voor een gevelisolatie zijn, zoals gezegd, vrij hoog. Gemiddeld gaan wij uit van kosten rond de €10.000,- voor de isolatie van de binnenkant, en €14.000,- voor de buitenkant. De prijs varieert dan nog enigszins door de gekozen materialen en de exacte afmeting. Gelukkig is het wel mogelijk om voor de gevelisolatie een isolatiepremie aan te vragen. Dit zal de investering tot 20% verminderen. Dankzij het besparen op de stookkosten verdien je na 10 jaar ongeveer het bedrag terug.



43

Deelnemende bedrijven


1136

Aanvragen behandeld


805

Uitgevoerde opdrachten


15

Jaar ervaring






Dakisolatie Kampenhout

Dakisolatie Kampenhout

Een laatste categorie binnen de isolatiewerken is de dakisolatie. De isolatie van het dak kun je eventueel zelf afhandelen, wanneer je ervoor kiest om isolatieplaten aan de onderkant van het dak te plaatsen. Wil je liever een ander materiaal gebruiken, of denk je dat het handiger is om de bovenkant van de dakconstructie te isoleren? Schakel dan de hulp van een erkend isolatiewerken expert uit Kampenhout in. Deze zorgt ervoor dat de dakisolatie in korte tijd is afgehandeld, en dat je snel geniet van een heerlijk warmtebehoud en een verminderde kans op daklekkages. Ook de isolatie van een plat dak is goed mogelijk.

Plat dak isoleren

Veel klanten uit Kampenhout denken dat de isolatie van platte daken heel lastig is. Niets is echter minder waar: juist platte daken zijn gemakkelijk van een isolatielaag te voorzien. Voor een plat dak geldt dat je moet kiezen tussen het isoleren van de buiten- en binnenkant. Heb je een ruim budget, dan zullen wij altijd de dakisolatie aan de buitenkant aanraden. Dit biedt namelijk een kleinere kans op vochtoverlast en zorgt voor de hoogste isolatiewaarde. Wij geven je graag meer informatie.

Prijzen

Even als voor andere isolatiewerken geldt ook voor de dakisolatie dat de prijzen bepaald worden door verschillende zaken. Zo is de dikte van het isolatiemateriaal, de afmeting van het dak en de moeilijkheidsgraad van het werk van invloed op de uiteindelijke prijs. Kies je dit jaar nog voor het toepassen van de dakisolatie? Dan profiteer je van de laatste optie voor een isolatiepremie op dit gebied. Over het algemeen kun je uitgaan van €20,- per m2 voor een dakisolatie op een hellend dak.



Geluidsisolatie

Geluidsisolatie Kampenhout

Naast de standaard isolatiewerken die zich richten op een betere warmte-isolatie, bestaan er ook oplossing voor het aanpassen van de geluidsisolatie. Wanneer wij spreken over een geluidsisolatie dan bestaat er verschil tussen het verminderen van de geluidsoverlast van buitenaf, en binnenshuis. Het is daarom verstandig om bij een isolatiewerken expert uit Kampenhout goed aan te geven waar je naar op zoek bent. Een specialist uit ons netwerk zal graag bij je langskomen om de diverse opties te bespreken en te kijken naar de mogelijkheden binnen jouw prijscategorie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, en lange tijd profiteert van een aangenamer wooncomfort.

Plafond, vloer en muren

Het grootste verschil bij een geluidsisolatie zit hem in het woningdeel dat je geluidsdicht laat maken. Kies je voor een geluidsisolatie bij de gevel? Dan zorgt dit ervoor dat je minder last hebt van geluiden van buitenaf, zoals voorbij rijdende auto’s of vliegtuigen. Heb je last van voetstappen op de trap of de bovenverdieping? Dan is het verstandiger de vloer van een isolatielaag te voorzien. De isolering van de vloer is echter niet altijd mogelijk, dan vormt een plafondisolatie het beste alternatief.

Prijzen

De prijs voor een geluidsisolatie is heel erg vanhankelijk van het soort isolatie dat je wenst, en de staat van het oppervlak. Zo is het bijvoorbeeld veel lastiger om een parkvloer van een isolatielaag te voorzien, dan een oude houten vloer. Wij gaan over het algemeen uit van prijzen rond de €1500,- voor een vloerisolatie en €6000,- voor het aanbrengen van een verlaagd plafond. Voor het plaatsen van een voorzetwand moet je rekenen op een prijs die start bij de €3750,-.






Besparen door offertes vergelijken

Wil je weten wat het gaat kosten om een isolatiewerken expert uit Kampenhout in te schakelen voor het aanbrengen van een spouwmuurisolatie of dakisolatie? Heb je een vraag over het aanpassen van de gevel voor de warmte-isolatie? Of ben je benieuwd naar de prijs van spouwmuurisolatie of voor een bodemisolatie? Dan zit je bij ons goed. Via onze offertepagina vraag je heel eenvoudig enkele prijsopgaven aan bij experts uit de regio. Het is vervolgens jouw taak om deze offertes met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de isolatiespecialist uit Kampenhout die het beste bij je past! Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.



Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 629 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes92%

  • Prijzen89%

  • Snelheid84%

  • Algemene beoordeling89%